AZ AGÁRDI SZÖRFBÁZIS ÉS SPORTKOMPLEXUM

Közép-Európában egyedülálló, magas színvonalú parti sportlétesítmény létrehozása

 
 

A Surf Core múltja

Tavaly ünnepeltük 10 éves fennállásunkat, mely idő alatt bizonyítottuk, hogy igenis lehet minőségi szolgáltatást hozni a Velencei-tó partjára. Velencei fiatalokként összesen 2 db vitorlával és 2 db deszkával kezdtünk el szörföt oktatni 2008 nyarán. Már első évben vendégeink 95%-a visszatérő vendéggé vált és évről-évre nőtt felszereléseink és oktatóink száma. Annak ellenére, hogy Gárdonyban a 80-as évektől lehet már szörföt tárolni, mi láttuk a piaci rést: a minőségi szörfoktatás hiányát. A Balatonon is több iskola volt már, de mi a Velencei-tó, azaz az otthonunk mellett tettük le voksunkat, így mi hoztuk létre az első szörfiskolát, amely ennyi szolgáltatást nyújt.

2018-ban már több mint 50 szörffelszerelés közül válogathatnak vendégeink, melyek között a kezdőtől a középhaladón át a haladó, profi felszerelésekig minden megtalálható. Nagy hangsúlyt fektetünk továbbra is a minőségi szolgáltatásra és a fejlődésre, mi csak így tudjuk elképzelni a jövőt is. Mára az egyik legsikeresebb szörfiskola a Surf Core, minden évben megkeresnek minket különböző TV csatornák és szereplünk műsoraikban. 2018-ban szerepeltünk a Forbes magazinban (akik a Velence-tó környékéről az összes kisvállalkozás közül minket választottak válogatásukba), a Petőfi tv-ben, a tv2-ben és az M2-n is.


Felmerülő igények és a Surf Core jövője

Már évekkel ezelőtt érkezett nagyon sok kérdés, kérés és igény nem csak vendégeinktől, de a parton strandolóktól vagy a biciklis átmenő forgalom irányából:

 • Van-e a parton mosdó, ami nyitva van?

 • Van-e a parthoz közel szállás, ami nem lepukkant vagy horror drága?

 • Lehet-e valahol egészséges, könnyű ételeket is kapni?

 • Lehet-e a környéken szörföt, kajakot, bármiyen sporteszközt tárolni?

 • Van e bicikli pumpánk, alkatrészünk?

Minden évben több ezer ember fordul meg nálunk és mi szeretnénk kielégíteni a felmerülő igényeket.

Hiszünk a sokszínűségben és fontos számunkra, hogy a Velencei-tó szó hallatán méltán kössék össze az emberek a minőségi szolgáltatások, -épületek, -strandok fogalmakat a tóval. Ideje, hogy a tóparti vállalkozások fejlődjenek, felzárkózzanak és húzzák magukkal egymást.

Egy olyan egyedülálló szolgáltató egységet terveztünk és kívánunk életre kelteni, ahol sokan megtalálják számításaikat és ahol a helyi, állandó lakosság is aktív részese lehet a Bázis életének.


Közös célok a Gárdonyi Önkormányzattal

A Gárdonyi Önkormányzattal az évek során az igényekről egyeztetve sikerült közös célokat kitűznünk. A terület a évtizedek óta ki van jelölve kereskedelmi célokra Agárd Helyi Építési Szabályzatában. Ezen felül pedig a tavon a legalkalmasabb vízfelület itt található szörfözés szempontjából.

A testület - látva sok éves fennállásunkat és kemény munkánkat - megszavazta a bizalmat nekünk az agárdi szabad partszakasz kapcsán, ahol komoly kritériumoknak megfelelve kaptunk lehetőséget az építkezésre.

Cégünk örömmel jelenti be, hogy hosszú tárgyalások és évek múltán megkapta az építési engedélyt az agárdi sportkomplexumra.


alexgabor18.png
ml_180910_091.jpg

Bemutatjuk cégünk tagjait

Ferenczi Alexandra

Mindig is helyi lakos voltam (3 éves korom óta), a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnáziumba jártam Kápolnásnyéken, majd felvételt nyertem a Tóparti Gimnázium és Szakközépiskolába Székesfehérváron, mielőtt kimentem volna tovább tanulni Amerikába, utána pedig Londonba, Angliába.

Éltem Sydney-ben és jártam jópár városban a világ körül, de a szívem mindig haza húzott. Személyiségemből fakadóan vállalkozó típus vagyok, így egyértelmű volt számomra ez az irány és miután össze sodort minket az élet Gáborral, 2008-ban megszületett az ötlet, hogy alapítsunk szörfiskolát. Ő bele tette szakmai tudását, én pedig a kommunikációs és rendszerező képességemet. Sokan mondták, hogy ez egy halott ötlet, főleg a Velencei-tó partján. Nagyon örülök, hogy Magyarországon sikerre tudtunk vinni egy vállalkozást és hogy annak ellenére, hogy több külföldi helyre hívtak minket már szörfiskolát alapítani, mi itthon találtuk meg a számításainkat. Mindig fontos volt számunkra, hogy adjunk valamit az embereknek: tudást, élményt, pozitív feltöltődést vagy akár csak pár perc figyelmet. Nagyon szeretjük a Velencei-tavat és mindig tisztelettel bántunk a környezetünkkel. Abban, hogy adni szeretnénk, benne van a pozitív kicsengés, viszont benne van a kőkemény munka is. Ugyanis JÓL adni nem könnyű…minden ember más, mindenki mást akar és nem könnyű megfelelni az elvárásoknak. Mi igazán igyekszünk majd, hogy egy olyan Bázist hozzunk létre, ami teljesen egyedülálló, nem csak magyar vonatkozásban. Szerintem fontos azt látni, hogy előbb-utóbb fejlődés áll be minden faluban, városban és ez valójában elkerülhetetlen és egy jó város vezetéssel igazán szuper dolgokat, helyeket, vállalkozásokat lehet létre hozni. Nagyon bízunk benne, hogy a fejlődéshez csatlakoznak azok a 30-40 éve itt lévő cégek is, akik szintén érzik, hogy változás előtt áll a tó környéke. Nagyon sok betelepülő ember, család, gyermek jön a tó köré, aminek én nagyon örülök, hiszen így egyre több ember tudja megtapasztalni a környék fantasztikus adottságait. Ennek a növekedő igénynek az eredménye az, hogy a városnak is szüksége van bővülő szolgáltatásokra, éttermekre, boltokra, stb. Még fontosabb, hogy már nem csak a szezonális dolgokra kell fókuszálni, hanem teljes, éves programokat biztosítani.

Én itt tervezem leélni a következő évtizedeimet, szeretném látni azt, hogy 10 év után is minél többen jönnek hozzánk és távoznak elégedett mosollyal.

Varga Gábor

A tóhoz közel, Dunaújvárosban nőttem fel, majd 16 éves koromban Velencére költöztünk. Már ekkor megfogott a tavon szörfözők látványa, így eldöntöttem, kipróbálom én is. Kiskorom óta a sport körül forog az életem, nem tudok (és nem is akarok) nélküle élni. Birkóztam, hokiztam, fociztam, kosaraztam, (ezek közül sok sportágat a mai napig űzök). A szörfözés megtanulása autodidakta módon nálam viccesen kezdődött, hiszen fogalmam sem volt, merre van a deszka orra és hátulja. Mindent lassan, kínkeservesen tanultam meg, a saját bőrömön tapasztaltam, és felfejlesztettem annyira a tudásomat, hogy a magyar versenyeken junior kategóriában el tudtam indulni. Még több tanulás, alázat, gyakorlás kellett ahhoz, hogy mára elmondhassam magamról: húsz-szoros magyar bajnok vagyok és teljesen függő a szörfözéstől. Ugyanis ez a sportág annyira élménydús, annyira komplex, annyira sokat ad, hogy konkrétan függőséget okoz. Hitvallásom lett mára, hogy minél több emberrel megismertessem és nagyon örülök annak, hogy a szörfiskolánkon keresztül immár több ezer ember tanult meg szörfözni Magyarországon. Hiszem és bízom abban, hogy valami olyat tudunk adni és szolgáltatni, ami teljesen egyedülálló és hiánypótló nemcsak a régióban, hanem Magyarországon is. Célom az, hogy egy olyan közösségi helyet hozzunk létre, ahol nagyon sok ember megtalálhatja a számításait és az aktív kikapcsolódás lehetőségeit. Már öt éve annak, hogy elindítottuk ezt a projektet, lassan, de biztosan haladva meg fogjuk mutatni, hogy két, nulláról kezdő fiatal is elérhet nagy dolgokat az életben.A Bázis látványterv

A BÁZIS


A komplexum koncepciója és látványterve

Koncepciónk alapján szeretnénk létrehozni egy helyet, ami nem csak szezonban vagy főszezonban látogatható és élvezhető, hanem a hidegebb évszakokban is.

Terveink között szerepel a következő egységek kialakítása:

 • Szörfbázis zuhanyzókkal, mosdókkal, öltözővel, tároló helyekkel, közösségi térrel

 • nyilvános mosdó pelenkázóval 

 • Fitness terem 

 • Rekreációs részleg: masszázs, gyógytorna, manuál terapeuta

 • étterem terasszal, benti leülős részekkel, bio-etanol kandallóval, minőségi, szezonális finom ételekkel, reggelivel, mindennapi menüvel

 • az étterem részeként kialakításra kerül egy különleges boros pince a helyi borokkal és italokkal, ahol rendezvényeket, születésnapokat, eseményeket lehet tartani

 • panorámás prémium szállás 13 szobával, mely az emeleten kerül kialakításra

 • kisebb kiszolgáló egységek, mint pl. biciklis megálló, fagyis, gofris, pékség, cukrászda, stb.

 • egy kicsi panoráma wellness részleg szaunával és jacuzzival a felső emeleten

 • panoráma koktélbár

 • akadálymentesített részek: szoba, mosdók, étterem


A Velencei-tó mint turisztikai desztináció és mint üdülőövezet

Az elmúlt évtizedekben sajnos sok épületnek, szállodának leromlott az állapota többek közt környékünkön is, és már nem rendeltetésszerűen vannak használva. A Velencei-tó hazánk egyik legszebb tája, legizgalmasabb turisztikai desztinációja, mindez közel a fővárosunkhoz. Minden évben sok fejlődés-fejlesztés történik, ám még mindig sok a kiaknázatlan lehetőség. 

Reméljük, 2019-ben bekerül a kiemelt turisztikai desztinációk közé és több olyan fejlesztés jöhet létre, ami valóban a tó és környezete javára válik és az itt lakók életminőségét javítja.


Mérföld kövek 

Koncepciónk alapján szeretnénk létrehozni egy helyet, ami nem csak szezonban vagy főszezonba

2008. június - A Szörfbázis elkezdte működését

2009. április - A Surf Core Kft megalakult

2011. május - megalakul a Szörfbázis (Surf Core) Sport Club

2014. január - A Sportkomplexum koncepciójának kidolgozása

2014. április - Gárdonyi önkormányzattal egyeztetések kezdete

2016. június - Földhasználati jog szerződéskötés aláírása

2016. október - Ekler Dezső építész kiválasztása, tervezéssel való megbízás

2017. január - látványtervek elfogadása

2018. augusztus - Engedélyezési terv elkészítése, eljárás megindítása

2018. november - Építési engedély megszerzése

2018. november - Hotel Klub Agárd, Radetzky Jenő fellebbez az engedély ellen

2019. május - másodfokú engedély megszerzése várható

2019. … - az építkezés megkezdése

2020. május - Az új sportkomplexum várható nyitása


Gyakori kérdések

Miért kell még egy sporttal kapcsolatos építmény a városnak?

A Szörfbázis 10 éve valós igényekre épülő magánvállalkozás. Szezononként többezer vendégórával és évi 20-30%-os növekedéssel. Egy speciális szegmenst céloz meg a beruházás olyan funkciókkal, amik hiányoznak a vízpartról.

A Velencei-tó környéke egyébként is sok sportolót vonz, többek közt a biciklizés, úszás, futás, kajakozás, kenuzás, evezés szerelmeseit.

Kinek jó ez?

A helyi lakosoknak, az áthaladó biciklis forgalomnak, a turistáknak, a vízi sportok szerelmeseinek és a városnak, mint fejlesztés.

Ez egy szabadstrand?

Nem. Ez egy szabad partszakasz. A szabadstrandon a helyi önkormányzat köteles mosdót üzemeltetni, bójákkal kijelölni a strandolóknak a területet, ahol fürödhetnek és vízi mentőt alkalmazni. Szabad partszakaszon ezeket nem köteles biztosítani.

Lezárjuk-e a partot? Újabb szabadstrandot veszünk-e el a helyiektől? Pláza épül itt is?

A szabad partszakasz semmi esetre sem kerül lezárásra sem kerítéssel, sem máshogy. Továbbra is át lehet haladni mind gyalogosan, mind biciklikkel. Célunk, hogy a helyi lakosok igényeit is kiszolgáljuk.

Egy emberi, barátságos léptékű dolgot tervezünk, semmi esetre sem plázára hajazó építményt, oda nem illő boltokkal. A hangsúly a szolgáltatásokon lesz.

Ezen a partszakaszon lehet fürödni?

Ez a rész inkább a sportolásra van kijelölve. Saját felelősségre lehet fürdeni, de pár méterrel arrébb végződik a szabadstrand, így érdemes ott vízbe menni.

Milyen sportokra fókuszálunk?

Szörfözés, Stand-up paddle, kajak-kenu, úszás, strandröplabda, kerékpározás.


Emberközeli, otthonos, kényelmes és hosszú távon élhető épületet és szolgáltatásokat szeretnénk megvalósítani!

Ennek érdekében szívesen fogadunk minden észrevételt, amit megvizsgálunk, és megpróbálunk alkalmazni az a beruházás és az üzemelés során.


Minden vélemény, ötlet, meglátás fontos lehet, küld el nekünk a tiédet!

Név
Név
A nevet nem kötelező kitölteni, anoním is elküldheted a kérdőívet!
Szolgáltatások, amit szívesen látnál / igénybevennél
Egyszerrre többet is bejelölhetsz.