A SURF CORE Oktatói

Kedvességük lankadatlan, határozottságuk segít elérni céljainkat és szakmai tudásukkal minden kérdésünkre választ adnak!

Alex - Ferenczi Alex - szörfbázis vezető, tulajdonos 


Alex, Tarifa

Mióta szörfözöl? Szörfös családba születtem, de sajnos még mindig nem fejlesztettem tökélyre a tudásom. Mindig kérdezik, miért nem vagyok a vízen? Hát...mert valakinek a parton is kell lenni ahhoz, hogy a többiek vízen lehessenek! :)

Meséld el kedvenc szörfös élményedet! Amikor a kutyáimmal együtt szörfözöm vagy SUP-olok, az mindíg nagyon feltölt! :)

Mit szeretsz a SC Szörfbázisban a legjobban? A barátságos, felhőtlen légkört, hogy akkor is nyitott kapukkal vár, amikor nagy a szél, hogy nem csak minőségi kezdő, hanem haladó cuccok is vannak! Valamint azt is, hogy minden nyáron olyan csapat verődik össze (és csatlakoznak hozzá még többen), akikkel mindig szuper a nyarunk! 

Mi a feladatod a szörfbázison? Igyekszem minden évben sok újdonságot kitalálni és megvalósítani, a bázison én organizálom az időpontokat, felügyelem, hogy minden rendben menjen valamint én foglalkozom a facebook- és weboldal feltöltésével is. A lényeg, hogy minden nap ott vagyok a nyáron!

Alex on board

Mit üzensz annak, aki életében először jönne szörfözni hozzátok? Annak, aki még sose volt: mindenkinek kell egy sportág, amiben jó és amit élvez csinálni...mi a szörfözést mesteri szinten tanítjuk, én ajánlom, nálunk próbáld ki! Aki pedig már tud, de még csiszolni kell rajta: kezdő szintről haladóra vagy profira eljutni sokkal hosszabb idő lehet, ha nincs professzionális segítséged, aki kívülről látja a hibáidat és azonnal korrigálni tud. Erre a célra is vannak jó oktatóink! A hangulat egy forgalmasabb napon pedig magáért beszél! 

 Melyik külföldi hely a kedvenc szörfös helyed? Tarifa, Fuerteventura, Pharos.

Mi a véleményed a Loftsails vitorlákról, kinek ajánlod őket? A legszebb, legprofibb és legminőségibb vitorlák! Azoknak ajánlom, akik nem 1-2 évre terveznek és akik teljesítmény-orientáltak..ezek a vitorlák jelentősen gyorsítják a sebességed és a tanulást is!

 

 

 

Gábor - Varga Gábor - szakmai vezető, tulajdonos


Gábor portré

Mióta szörfözöl? 1999. 

Mi a feladatod a szörfbázison? A szakmai vezetésért, folyamatos fejlesztésért, fejlődésért felelek. Az eszközök rendelése, bemutatása, értékesítése, az oktatók folytonos képzése, a munka ellenőrzése, a bázis teljeskörű működésének ellenőrzése és természetesen az oktatás, amit a mai napig nagyon szeretek csinálni!

Gábor, Alacati surf

Meséld el első szörfös élményedet, ami után biztos voltál benne, hogy ez a TE sportod! 16 éves koromban egyik nyáron tesómmal nagyon unatkozva kölcsön kértük egyik ismerősünk szörfcuccát, mondván, bohóckodjunk egy kicsit. Mivel éppen nulla szél volt a tavon, ezért gyök kettővel haladtam, próbáltam megtartani a vitorlát több (kevesebb) sikerrel és akkor egyszercsak beütött ez az érzés, hogy "én ezt akarom csinálni - lehetőleg minél többször!!" és idővel rájöttem, hogy minél profibban, pár alkalom után pedig már tudtam, ez lesz életem sportja.

Hogyan jött a szörfbázis ötlete? Miután elkezdtem versenyezni (és ezalatt megtanultam profin szörfözni) összetalálkoztam a Magyar Szörf Szövetségből Utassy Lóránddal és Koszti Gáborral, akikkel együtt elkezdtünk szörftáborokat szervezni és fiatalokat oktatni. Sokat képeztem magam, elkezdtem látni, hogy hogyan is adhatom át a tudásomat minél gyorsabban és egyszerűbben egy tanulónak. Ezt körülbelül 4-5 évig csináltam, de már ekkor érlelődött bennem a gondolat, hogy egy saját szörfbázist szeretnék csinálni, méghozzá nem a Balatonon, hanem velenceiként a Velencei-tavon. 

Mi a különlegessége ennek a szörfbázisnak? A szolgáltatások ügyfélközpontúsága nagyon fontos számomra, ha valaki ide jön, hogy szeretne megtanulni szörfözni, az nyugodtan rám vagy a csapatomra bízhatja magát. A célunk nem az, hogy minél tovább tartson az oktatás, hanem hogy a saját, kidolgozott technikámmal fokozzam a hatékonyságot és a vendég minél hamarabb érje el a saját maga által kitűzött célokat. Nem utolsósorban említeném meg a páratlan, kellemes környezetet és hangulatot. Mindig pörgés van, de azokra is van időnk, akik csak leugranak hozzánk napozni, inni valamit vagy bérelni!

Mit üzensz annak, aki életében először jönne szörfözni hozzátok? Kortól, nemtől és tudásszinttől függetlenül bátran próbáljon ki minket, nem fog csalódni! Nagy örömömre, azok közül, akik már jártak nálunk, 90% visszajár és 60-70% pedig rendszeres vendégünké válik.

Melyik külföldi hely a kedvenc szörfös helyed? Tarifa, Horvátország, Garda-tó.

Mi a véleményed a Loftsails vitorlákról, kinek ajánlod őket? Aki a pénzéért minőségi, gyors, variálható vitorlát szeretne, ami csak hozzáad az eddigi tudásszintjéhez. Nem véletlenül forgalmazom a Loftsailst, a Monty Spindler több éves szakmai tudása és gyakorlata által tervezett darabokkal mindenki maximálisan ki tudja élvezni a vízen töltött idejét.

Mi a célod a közeljövőben? Folyamatosan fejleszteni a szörfbázis szolgáltatásait. Szeretném, ha még több élményt és örömet kapnának a vendégek a Bázison. Olyan minőséget, élményt adni, ami eddig csak más területen ismert. Az immáron 4 éves egyesületben szeretném növelni a tagok létszámát, 2 magyar bajnoki fordulót rendezni. Versenyzésben pedig idén is szeretném megvédeni a SUP, Szlalom és Formula Bajnoki címeket. A speedben végre szeretnék első lenni és minél jobb helyezést elérni az idei szlalom Világbajnokságon a legjobbak között.

Lara - Keresztes Larissza - oktató, 23


Lara

Mióta szörfözöl? 2010

Meséld el első szörfös élményedet, ami után biztos voltál benne, hogy ez a TE sportod! Amikor először voltam vizen, nem éppen napsütéses idő volt laza szellővel.. nem volt könnyű dolgom, de miután nagy küszködések árán sikerült felhúznom a vitorlát és megindult alattam a szörf, akkor már tudtam, hogy ez több lesz, mint egy egyszeri szörfözés.. 

Mit szeretsz a SC Szörfbázisban a legjobban? Szuper felszerelések, állandó jó hangulat és a feledhetetlen partykat!

Milyen oktatónak tartod magad? Barátságos, vidám és segítőkész!

Lara downhaul

Mit üzensz annak, aki életében először jönne szörfözni hozzátok? Maradandó élmény lesz, gyere minél előbb! :)

Melyik külföldi hely a kedvenc szörfös helyed? Mivel eddig csak Simuniban voltam, erre nem tudok válaszolni:D de biztos vagyok benne, hogy ahol szörföznek, az csak jó hely lehet!

Mi a véleményed a The Loft vitorlákról, kinek ajánlod őket? Nemcsak hogy király vitorlák, még gyönyörűek is!

 

 

 

 

 

 

 

 

Kinga - Zsilák Kinga - oktató, 25


Kinga Tarifán

Mióta szörfözöl? 2012

Meséld el az első szörfös élményedet, ami után biztos voltál benne, hogy ez a te sportod! Nagyon szeretek sportolni, szertornáztam, sziklát mászok, lovagolok, kiteozok, táncolok, az új sportokkal is általában könnyebb dolgom van elsőre. Főiskolai tanulmányaim alatt Rekreációs vízi sporttáborban vettem részt, ahol lehetőségem adódott alapjaiban elsajátítani a szörfözést. Családommal gyermekkorom óta vitorlázok, ezért nem volt minden újdonság a számomra. Miután véget ért az elméleti és a vízi oktatás, akinek kedve volt, gyakorolhatta a szörfözést. Nekem nem kellett kétszer mondani, egyből vízre szálltam. Úgy éreztem egyre jobban és jobban megy. Jött egy erősebb szél, ami, mint utóbb kiderült, egy balatoni vihar előszele volt. Eltávolodtam a parttól, ekkor még nem tudtam rendesen krajcolni, hogy visszajuthassak a kiinduló helyre. Később kis segítséggel kieveztem a viharban a partra. Ez megtanított arra, hogy tiszteljem és figyeljem a szelet, a természetet. Mindezek ellenére teljesen elvarázsolt a szörfözés, azóta több versenyen is részt vettem, igyekszem minden lehetőséget megragadni, amikor csak tehetem vízen vagyok.

Kinga szörf, Velence

Melyik a kedvenc szörfös helyed? Tarifa

Oktatóként mi az erősséged? Jól meglátom azokat a dolgokat, amitől gyorsan tud fejlődni a tanuló, mi az, amit máshogy kell esetleg csinálnia ahhoz, hogy rövid időn belül, sokat fejlődhessen.

Kinga portré

Mit szeretsz legjobban oktatni? Mindent nagyon szeretek oktatni, legjobban talán a siklást. Szuper dolog számomra, amikor a tanulómnak először sikerül megsiklania, vagy csak siklás közeli állapotba kerülnie, látni rajta azt a feldobódott örömteli érzést, szabadságot, amit a szörfözés tud nyújtani :)

Szerinted mi a legjobb a SC Szörfbázisban? Az emberek.

Mit üzensz annak, aki életében először jönne szörfözni a Surf Core-hoz? Figyelmeztetném, előfordulhat, hogy a sportág ,,szerelmese” lesz, akárcsak én! Ezt követően erős szél esetén, bárhol van, csak a szörfre tud majd gondolni :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Isti - Gábos István - oktatósegéd, 21


Isti on duty

Mióta szörfözöl? Két éve szörfözöm, egy éve oktatok vízen.
Meséld el az első szörfös élményedet, ami után biztos voltál benne, hogy ez a te sportod!

Amikor első alkalommal jártam a Surf Core-nál erős, kb, 20-25 csomós szél fújt. Mindenütt jókedvű, laza embereket láttam, a vízen pedig száguldozott a keménymag. Ezalatt dübörgött a deep house a bázis hangfalaiból. Megtetszett a pörgés, az életérzés…Nem volt kérdés, hogy szörfözni fogok és hogy itt akarok dolgozni.

Melyik a kedvenc szörfös helyed? Velencei-tó az etalon!

Oktatóként mi az erősséged? Általában gyorsan megtalálom a hangot az emberekkel, emelett türelmes vagyok. Ha velem tanulsz szörfözni, garantált a sikerélmény az első vízen töltött órád után!

Mit szeretsz legjobban oktatni? Mindig nagy öröm számomra, amikor egy kezdő szörfös percről-percre stabilabban áll a deszkán. Leginkább a fordulásokat szeretem oktatni.
Szerinted mi a legjobb a SC Szörfbázisban? Minden tanulónk oktatására komoly figyelmet fordítunk, véleményem szerint nálunk van a legprofibb csapat, ha szörfoktatásról van szó. Családias légkör uralkodik, és mindenkit névről ismerünk, mert vendégeink szeretnek visszatérni hozzánk. 
Mit üzensz annak, aki életében először jönne szörfözni a Surf Core-hoz? Életed egyik legjobb élménye előtt állsz! Várunk! 

 

Bence - Lovász Bence - oktatósegéd, 27 


Bence six pack

Mióta szörfözöl?  2014-ben kezdtem, Cipruson. 

Mit szeretsz a SC Szörfbázisban a legjobban?  A legjobban azt szeretem benne, ha ott vagyok! 

 Milyen oktatónak tartod magad? (Ki jöjjön hozzád okulni?) Mások elmondása alapján maximalista, precíz és még szigorú is vagyok, persze mindez kellő humorral ötvözve, szóval bárki jön hozzám okulni, kummantásra ne számítson! ;) 

Mit üzensz annak, aki életében először jönne szörfözni a Surf Core-hoz? Gyere bátran! Ha szörfözni vágysz, az alapokat mi mindenképp megtanítjuk, a többi rajtad múlik! Ha mégsem válik belőled „szörfös”, akkor is garantáltan jól fogod érezni magad!

Bence sunset surf

Melyik hazai és külföldi hely a kedvenc szörfös helyed? Velencei-tó / Ciprus

Mi a véleményed a Loftsails vitorlákról, kinek ajánlod őket? Mindenkinek ajánlom a LOFTSAILS vitorlákat. Elsősorban, mert könnyen riggelhetőek, mellette tartósak, strapabíróak és nem utolsó szempontból nagyon szép a dizájnjuk.

 

 

 

 

 

 

Elvis és Mini - Minőség biztosítás, szélmérés, biztonsági szolgálat, 5, 9


ELVIS the surfer dog 1

Melyik a kedvenc szörfös helyed? Surf Core Szörfbázis, nem kérdés....

Oktatóként mi az erősséged? Jól támasztok..

Elvis és Mini

Mit szeretsz legjobban oktatni? ...semmit! Nem látod hogy kutya vagyok??? 
Szerinted mi a legjobb a SC Szörfbázisban? Hogy mindent lehet csinálni, amit a 4 fal közt nem! 
Mit üzensz annak, aki életében először jönne szörfözni a Surf Core-hoz? Ne hagyd ki! 

Mióta szörfözöl? Mióta megszülettem, szerinted?!
Meséld el az első szörfös élményedet, ami után biztos voltál benne, hogy ez a te sportod!

Ahogy ráálltam a deszkára, nem tudtam mi ez, de azt tudtam, hogy ez nagyon cooooool!