A SURF CORE Oktatói

Kedvességük lankadatlan, határozottságuk segít elérni céljainkat és szakmai tudásukkal minden kérdésünkre választ adnak!

Alex - Ferenczi Alex - szörfbázis vezető, tulajdonos 


Alex, Tarifa

Mióta szörfözöl? Szörfös családba születtem, de sajnos még mindig nem fejlesztettem tökélyre a tudásom. Mindig kérdezik, miért nem vagyok a vízen? Hát...mert valakinek a parton is kell lenni ahhoz, hogy a többiek vízen lehessenek! :)

Meséld el kedvenc szörfös élményedet! Amikor a kutyáimmal együtt szörfözöm vagy SUP-olok, az mindíg nagyon feltölt! :)

Mit szeretsz a SC Szörfbázisban a legjobban? A barátságos, felhőtlen légkört, hogy akkor is nyitott kapukkal vár, amikor nagy a szél, hogy nem csak minőségi kezdő, hanem haladó cuccok is vannak! Valamint azt is, hogy minden nyáron olyan csapat verődik össze (és csatlakoznak hozzá még többen), akikkel mindig szuper a nyarunk! 

Mi a feladatod a szörfbázison? Igyekszem minden évben sok újdonságot kitalálni és megvalósítani, a bázison én organizálom az időpontokat, felügyelem, hogy minden rendben menjen valamint én foglalkozom a facebook- és weboldal feltöltésével is. A lényeg, hogy minden nap ott vagyok a nyáron!

Alex on board

Mit üzensz annak, aki életében először jönne szörfözni hozzátok? Annak, aki még sose volt: mindenkinek kell egy sportág, amiben jó és amit élvez csinálni...mi a szörfözést mesteri szinten tanítjuk, én ajánlom, nálunk próbáld ki! Aki pedig már tud, de még csiszolni kell rajta: kezdő szintről haladóra vagy profira eljutni sokkal hosszabb idő lehet, ha nincs professzionális segítséged, aki kívülről látja a hibáidat és azonnal korrigálni tud. Erre a célra is vannak jó oktatóink! A hangulat egy forgalmasabb napon pedig magáért beszél! 

 Melyik külföldi hely a kedvenc szörfös helyed? Tarifa, Fuerteventura, Pharos.

Mi a véleményed a Loftsails vitorlákról, kinek ajánlod őket? A legszebb, legprofibb és legminőségibb vitorlák! Azoknak ajánlom, akik nem 1-2 évre terveznek és akik teljesítmény-orientáltak..ezek a vitorlák jelentősen gyorsítják a sebességed és a tanulást is!

 Gábor - Varga Gábor - szakmai vezető, tulajdonos


Gábor portré

Mióta szörfözöl? 1999. 

Mi a feladatod a szörfbázison? A szakmai vezetésért, folyamatos fejlesztésért, fejlődésért felelek. Az eszközök rendelése, bemutatása, értékesítése, az oktatók folytonos képzése, a munka ellenőrzése, a bázis teljeskörű működésének ellenőrzése és természetesen az oktatás, amit a mai napig nagyon szeretek csinálni!

Gábor, Alacati surf

Meséld el első szörfös élményedet, ami után biztos voltál benne, hogy ez a TE sportod! 16 éves koromban egyik nyáron tesómmal nagyon unatkozva kölcsön kértük egyik ismerősünk szörfcuccát, mondván, bohóckodjunk egy kicsit. Mivel éppen nulla szél volt a tavon, ezért gyök kettővel haladtam, próbáltam megtartani a vitorlát több (kevesebb) sikerrel és akkor egyszercsak beütött ez az érzés, hogy "én ezt akarom csinálni - lehetőleg minél többször!!" és idővel rájöttem, hogy minél profibban, pár alkalom után pedig már tudtam, ez lesz életem sportja.

Hogyan jött a szörfbázis ötlete? Miután elkezdtem versenyezni (és ezalatt megtanultam profin szörfözni) összetalálkoztam a Magyar Szörf Szövetségből Utassy Lóránddal és Koszti Gáborral, akikkel együtt elkezdtünk szörftáborokat szervezni és fiatalokat oktatni. Sokat képeztem magam, elkezdtem látni, hogy hogyan is adhatom át a tudásomat minél gyorsabban és egyszerűbben egy tanulónak. Ezt körülbelül 4-5 évig csináltam, de már ekkor érlelődött bennem a gondolat, hogy egy saját szörfbázist szeretnék csinálni, méghozzá nem a Balatonon, hanem velenceiként a Velencei-tavon. 

Mi a különlegessége ennek a szörfbázisnak? A szolgáltatások ügyfélközpontúsága nagyon fontos számomra, ha valaki ide jön, hogy szeretne megtanulni szörfözni, az nyugodtan rám vagy a csapatomra bízhatja magát. A célunk nem az, hogy minél tovább tartson az oktatás, hanem hogy a saját, kidolgozott technikámmal fokozzam a hatékonyságot és a vendég minél hamarabb érje el a saját maga által kitűzött célokat. Nem utolsósorban említeném meg a páratlan, kellemes környezetet és hangulatot. Mindig pörgés van, de azokra is van időnk, akik csak leugranak hozzánk napozni, inni valamit vagy bérelni!

Mit üzensz annak, aki életében először jönne szörfözni hozzátok? Kortól, nemtől és tudásszinttől függetlenül bátran próbáljon ki minket, nem fog csalódni! Nagy örömömre, azok közül, akik már jártak nálunk, 90% visszajár és 60-70% pedig rendszeres vendégünké válik.

Melyik külföldi hely a kedvenc szörfös helyed? Tarifa, Horvátország, Garda-tó.

Mi a véleményed a Loftsails vitorlákról, kinek ajánlod őket? Aki a pénzéért minőségi, gyors, variálható vitorlát szeretne, ami csak hozzáad az eddigi tudásszintjéhez. Nem véletlenül forgalmazom a Loftsailst, a Monty Spindler több éves szakmai tudása és gyakorlata által tervezett darabokkal mindenki maximálisan ki tudja élvezni a vízen töltött idejét.

Mi a célod a közeljövőben? Folyamatosan fejleszteni a szörfbázis szolgáltatásait. Szeretném, ha még több élményt és örömet kapnának a vendégek a Bázison. Olyan minőséget, élményt adni, ami eddig csak más területen ismert. Az immáron 4 éves egyesületben szeretném növelni a tagok létszámát, 2 magyar bajnoki fordulót rendezni. Versenyzésben pedig idén is szeretném megvédeni a SUP, Szlalom és Formula Bajnoki címeket. A speedben végre szeretnék első lenni és minél jobb helyezést elérni az idei szlalom Világbajnokságon a legjobbak között.


Panka - Szabó Anna - adminisztrátor


20264946_1916519365269952_7745067855135242757_n.jpg

Mióta szörfözöl? 2018
Mit szeretsz a SC Szörfbázisban a legjobban? A szuper, fiatal csapatot, akikkel dolgozom, a mindig vidám hangulatot, a közös viccelődéseket, azt, hogy nap, mint nap új embereket ismerek meg, a nyarat, a lazaságot, a felejthetetlen bulikat, a profizmust, na meg persze a kutyákat ..egyszóval mindent.
Mit üzensz annak, aki életében először jönne szörfözni hozzátok?
Azt, hogy egy percig se gondolkodjon tovább, mert annyival kevesebbet lehet majd a vizen. Legyél kezdő vagy haladó, szörfös, vagy csak egy szörfös kísérője, legyen szél, vagy teljes szélcsend, a bázisról garantáltan új élményekkel térsz majd haza.
Milyen oktatónak tartod magad?
Egyelőre még csak a parton, az elméleti oktatásban segítek, de pont azért, mert még friss élményeim vannak a tanulás folyamatárol, tudom, hogy miket, hogyan kell elmondani és megmutatni egy kezdőnek ahhoz, hogy magabiztosan és felkészülten menjen először a vízre. Persze a laza, jó hangulat megteremtése sem utolsó szempont!


Lackó - Bodrogai László - oktató


51177892_545291049312028_6500953762985672704_n.jpg
41793157_2178121625565812_6488202692278616064_o.jpg

Mióta szörfözöl? 2015

Meséld el az első szörfös élményedet, ami után biztos voltál benne, hogy ez a te sportod! 

A Surf Core-nál kezdtem el megtanulni szörfözni, amikor még a tojáshéj a fenekemen volt. Kicsi voltam, de felejthetetlen élmény maradt és pár évvel később jelentkeztem oktatónak! Annyira bele szerettem a sportágba, hogy minden szabadidőmet a parton szeretem tölteni!

Melyik a kedvenc szörfös helyed? Tarifa, ahol a hullámokkal rendesen meg kell küzdeni, de a hely csodás

Oktatóként mi az erősséged? Rugalmas vagyok és egyből észreveszem és javítom a hibákat, hogy minél előbb jöjjön a sikerélmény!

Szerinted mi a legjobb a SC Szörfbázisban? A hely feelingje, az emberek, akik ide járnak, egy nagy közösség, csupa jó arccal!

Mit üzensz annak, aki életében először jönne szörfözni a Surf Core-hoz? Figyelmeztetném, előfordulhat, hogy a sportág ,,szerelmese” lesz, akárcsak én! Ezt követően erős szél esetén, bárhol van, csak a szörfre tud majd gondolni :)


Isti - Gábos István - oktató


38775448_2122826671095308_8688216517612929024_o.jpg
37414733_2088224194555556_3906448535838523392_o.jpg

Mióta szörfözöl? Két éve szörfözöm, egy éve oktatok vízen.
Meséld el az első szörfös élményedet, ami után biztos voltál benne, hogy ez a te sportod!

Amikor első alkalommal jártam a Surf Core-nál erős, kb, 20-25 csomós szél fújt. Mindenütt jókedvű, laza embereket láttam, a vízen pedig száguldozott a keménymag. Ezalatt dübörgött a deep house a bázis hangfalaiból. Megtetszett a pörgés, az életérzés…Nem volt kérdés, hogy szörfözni fogok és hogy itt akarok dolgozni.

Melyik a kedvenc szörfös helyed? Velencei-tó az etalon!

Oktatóként mi az erősséged? Általában gyorsan megtalálom a hangot az emberekkel, emelett türelmes vagyok. Ha velem tanulsz szörfözni, garantált a sikerélmény az első vízen töltött órád után!

Mit szeretsz legjobban oktatni? Mindig nagy öröm számomra, amikor egy kezdő szörfös percről-percre stabilabban áll a deszkán. Leginkább a fordulásokat szeretem oktatni.
Szerinted mi a legjobb a SC Szörfbázisban? Minden tanulónk oktatására komoly figyelmet fordítunk, véleményem szerint nálunk van a legprofibb csapat, ha szörfoktatásról van szó. Családias légkör uralkodik, és mindenkit névről ismerünk, mert vendégeink szeretnek visszatérni hozzánk. 
Mit üzensz annak, aki életében először jönne szörfözni a Surf Core-hoz? Életed egyik legjobb élménye előtt állsz! Várunk! 


 Dénes - Balázs Dénes - oktató 


36494540_2055639974480645_3112998480893706240_o.jpg
DSC_0220.JPG

Mióta szörfözöl?  Szerencsére már jó régóta, valamint vitorlázom is, versenyzek, imádom a vizi sportokat!

Mit szeretsz a SC Szörfbázisban a legjobban?  A legjobban azt szeretem benne, ha ott vagyok..mindig van mit csinálni, ha nem szörf, akkor SUP, az edzés és a jó élmény garantált..

 Milyen oktatónak tartod magad? (Ki jöjjön hozzád okulni?) Mások elmondása alapján precíz és maximalista vagyok, persze mindez kellő humorral ötvözve..

Mit üzensz annak, aki életében először jönne szörfözni a Surf Core-hoz? Gyere bátran! Ha szörfözni vágysz, az alapokat mi mindenképp megtanítjuk, a többi rajtad múlik! Ha mégsem válik belőled „szörfös”, akkor is garantáltan jól fogod érezni magad!

Melyik hazai és külföldi hely a kedvenc szörfös helyed? Velencei-tó, Tarifa

Mi a véleményed a Loftsails vitorlákról, kinek ajánlod őket? Mindenkinek ajánlom a LOFTSAILS vitorlákat. Elsősorban, mert könnyen riggelhetőek, mellette tartósak, strapabíróak és nem utolsó szempontból nagyon szép a dizájnjuk. Nekem mindig óriási élmény velük siklani!

 


Balázs - Titkos Balázs - oktató


52902776_2238863926386464_6296741154826223616_n.jpg
38810226_2122827241095251_4209176449543831552_o.jpg

Mióta szörfözöl? 13 éves korom óta szörfözöm. Az elmúlt szezonban közel 300 órát töltöttem vizen.

Melyik a kedvenc szörfös helyed? A Surf Core Szörfbázis

Kiknek ajánlod a szörfözést? Mindenkinek ajánlom, aki kedvet érez hozzá. Gyere, és próbáld ki, nagy élmény lesz!

Milyen oktatónak tartod magad? Türelmes, barátságos, kommunikatív. Számomra fontos, hogy az oktatás alatt a vendégek jól érezzék magukat, és minél gyorsabban fejlődjenek.

Mit szeretsz a Surf Core Szörfbázisban a legjobban? A társaságot, a hangulatot, és a profi felszerelést. 

 


Foki - Fok László - oktató


foki.png
1009790_611986312179359_1731517348_n.jpg

 Mióta szörfözöl? Szinte gyerekkorom óta, a tavon nőttem fel és minden őrültségben benne voltam, köztük a szörfözésben is..

Mit szeretsz a szörfözésben a legjobban? A szabadságérzést

Milyen oktatónak tartod magad? Kifejejezetten laza szoktam lenni, persze figyelek a részletekre, de nálam nincs szigor és a jó élmény szerzés van központban..

Kiknek ajánlod a szörfözést? Akik ki akarják engedni a feszkót és akik életük sportját még mindig keresik

 


Peti - Varga Péter - oktató


IMG_6907.JPG

Mióta szörfözöl? Életemben először a ‘90-es évek elején áltam deszkán a Balatonon. Azóta néhány évet ki-kihagytam, de az elmúlt pár szezonban több száz órát töltöttem vizen.

Oktatóként mi az erősséged? Türelmes vagyok, részletesen megmutatom és elmagyarázom a mozdulatokat. Elmondom, hogy mit és azt is hogy miért kell csinálni. Csak a te kiváncsiságod szab határt annak, hogy milyen részletesen. Nálam nincs hülye kérdés! :)

Meséld el az első szörfös élményedet, ami után biztos voltál benne, hogy ez a te sportod! Nekem a szörf apránként nőtt a szívemhez. Gábor mellett sokszor messzire kiléptem a komfort zónámból. Hol az 5°C-os vízben mezitláb, hol a viharos szélben. Hol sikerélménnyel, máskor a túlélésért küzdve. Újra és újra megélve a siklás élményét, és azt, amikor egyik pillanatról a másikra, ráérezve egy mozdulatra egy új szintre jutottam a szörfözésben. Ami tegnap még keserves kűzdelem volt, az ma könnyedén megy. Ezekért az élményekért állok újra és újra deszkára, maximálisan megéri!


Elvis és Mini - Minőség biztosítás, szélmérés, biztonsági szolgálat


ELVIS the surfer dog 1

Melyik a kedvenc szörfös helyed? Surf Core Szörfbázis, nem kérdés....

Oktatóként mi az erősséged? Jól támasztok..

Elvis és Mini

Mit szeretsz legjobban oktatni? ...semmit! Nem látod hogy kutya vagyok??? 

Szerinted mi a legjobb a SC Szörfbázisban? Hogy mindent lehet csinálni, amit a 4 fal közt nem! 

Mit üzensz annak, aki életében először jönne szörfözni a Surf Core-hoz? Ne hagyd ki! 

Mióta szörfözöl? Mióta megszülettem, szerinted?!

Meséld el az első szörfös élményedet, ami után biztos voltál benne, hogy ez a te sportod!

Ahogy ráálltam a deszkára, nem tudtam mi ez, de azt tudtam, hogy ez nagyon cooooool!