SURF CORE JÉGSZÖRF- ÉS KITE SPEED VERSENY 2017

Hétvégén nem csupán szuper lesz a jég és az időjárás, hanem belecsapunk a lecsóba és egyből szervezünk nektek egy idei első versenyt, azaz a JÉGSZÖRF- ÉS KITE SPEED VERSENYT!!!

Kössétek fel a nadrágot, mert nem kispályás szél lesz! Szeretettel várunk minden bátor versenyzőt és kitartó nézőt! Melegedő, forralt bor és tea lesz!

 

Versenykiírás:

4.10 Sebességi jégszörf verseny: REGISZTRÁCIÓS VERSENY

GPS 10 mp-es legnagyobb átlagsebesség szabadszörfözés

Részvételi feltételek:

 1. A versenyre bárki nevezhet, saját felelősségre. (Bukósisak viselése kötelező!)
 2. A verseny nevezési díját, regisztrációját megelőzően befizeti.
 3. A versenyző ismeri és elfogadja a versenyre vonatkozó minden rendelkezést és szabályt, magára
  nézve kötelezőnek tartja azokat.

Nevezés:

A nevezés a helyszínen történik a Szörfbázison2017. január 7-én versenynapon 9:30-17:00 óra között.

Nevezési díj: 1000Ft

Felszerelés:

Korlátozás nélkül bármilyen szörffelszerelés használható.

Kategóriák: jégszörf

            Kite

Legalább 5 induló szüksége a kategória elindításához

Szélminimum: 10 csomó

Lebonyolítás:

Egy versenyző eredményének elfogadáshoz a következő GPS használati feltételeknek kell megfelelni, illetve a következő procedúrákat kell a versenyzőnek betartani:

 1. Regisztráltatja GPS-ét a versenyigazgatónál, az aznapi első érvényes menetét megelőzően.
 2. A versenyigazgató rögzíti a GPS-t a versenyző karján vagy felsőtestén.
 3. A további aktív időszakban a GPS rögzítésén, elhelyezésén változtatni tilos. Változtatás esetén a
  teljes időszak eredménye nem értékelhetővé válik.
 4. Egy versenyző egy időben csak egy db regisztrált GPS-t viselhet.
 5. Maximum 60 percenként a versenyzőnek leolvasásra kell jelentkeznie a versenyigazgatónál, aki
  ekkor az eredményeket a GPS-ről rátölti számítógépre és hitelesíti, valamint kifüggeszti a hirdetőtáblára. Aki 65 percen túl jelentkezik a versenyigazgatónál, eredménye automatikusan semmissé válik. (indokolt esetben a versenyigazgató az időlimitet 90 percre módosíthatja)
 6. Óvás: a versenyigazgatónál kell jelezni az óvási szándékot, illetve az óvási űrlapot kérni, óvásra csak az adott versenynapon van lehetőség
 7. A versenyen csak Garmin 305, 405, GT-31 és GW-52-es GPS-ekkel lehet indulni
 8. A verseny GPS sebességi meneteit az indulók szabad döntésük szerint, az adott versenyhelyszíneken, az adott versenynapokon 10:00 és 18:00 óra között bármikor
  teljesíthetik, kivétel, ha a verseny törlésre vagy rövidítésre kerül.

GPS bérlés lehetőségei a helyszínen: A versenyrendezőség korlátozott számban (20 db) GPS bérlési lehetőséget biztosíthat a helyszínen. E GPS-eket 60 (90) perces időtartamokra lehet bérelni. A bérleti díj 1,000 Ft/nap (egyszeri díj, nem folyamatos bérlés!). Amennyiben nincs olyan versenyző a várólistán, aki addig kevesebbszer ment az éppen menetét lezáró versenyzőnél a kölcsönzött GPS-el, akkor a versenyzőnek lehetősége van újabb alkalommal 60 (90) percre elvinni a GPS-t. A GPS kiadásoknál mindig azok az indulók élveznek előnyt, akik kevesebb alkalommal vették igénybe a szolgáltatást.

Értékelés:

A Sebességi Jégszörf verseny GPS eredmények alapján kerül értékelésre, egyetlen sebességi paraméter egyszeri figyelembevételével, ami a „legjobb 10 mp-es átlagsebesség”. A bajnoki címet az a nevezett versenyző nyeri, aki a megadott versenydátumok versenyideje alatt a legjobb eredményt éri el a versenyigazgató által hitelesített GPS eredmények alapján, azaz a leggyorsabb átlagsebességet produkálja regisztrált szörfözése idejének bármelyik 10 mp-e alatt.

A versenyzők további sorrendje ezen eredmények csökkenő értékű sorrendbe állítása alapján alakul ki. Minden versenyzőnek a legjobb eredményét kell figyelembe venni az értékelésnél. Sebességi Sport kategóriában csak olyan versenyző indulhat, aki az elmúlt tíz évben nem szerepelt semelyik magyar bajnoki osztály vagy kategória első öt helyezettje között. A Sebességi Sport kategória eredményei nem szerepelhetnek a Sebességi Magyar Bajnokság eredményei között.

Verseny időpontja:

2017. január 7. szombat, 10:00-18:00-ig

Helyszín:

Surf Core Szörfbázis, Agárd, Velencei-tó

Holtverseny:

Amennyiben két, vagy több versenyző eredménye ezred pontosságig megegyezik, akkor azonos eredmény kerül kihirdetésre.

Eredmények közlése:

Minden verseny kezdetekor a hivatalos hirdetőtáblára kifüggesztésre kerül a legutolsó versenyig bezárólag kialakult eredmény. Az eredmények a verseny során folyamatosan elérhetőek a versenyirodán, illetve a hivatalos hirdetőtáblán.
Az aktuális versenynapot követő 48 órán belül pedig a végeredmények felkerülnek a surfcore.hu weboldalra valamint a Surf Core Facebook oldalára.

 

MINDENKI KIZÁRÓLAG SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE VESZ RÉSZT A VERSENYEN!!! Bukósisak használata kötelező.

Marianne Rautelin Fin-13 Loftsails Team

Marianne Rautelin Fin-13 Loftsails Team